Evander Sno had zaterdagavond tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC last van hartritmestoornissen. Dit meldt de middenvelder in het Algemeen Dagblad. Sno werd na een half uur spelen onwel en werd vanwege zijn medische geschiedenis uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. "Niemand hoeft zich zorgen te maken. Het apparaatje zorgt ervoor dat het goed blijft gaan. Dat is nu ook gebeurd", aldus Sno.
Sno is naar eigen zeggen woedend op de mensen die beweren dat hij een hartstilstand heeft gehad. "Een hartstilstand? Mensen weten niet waarover ze praten. Dit was geen hartstilstand. Als je een hartstilstand krijgt, lig je plat op het veld. Met dergelijke uitspraken spelen mensen ook met mijn carrière. Ik kan niet iedereen uitleggen dat er niets aan de hand is. Het apparaatje heeft gewoon zijn werk gedaan."
Geert Arend Roorda verving Sno zaterdag, hoewel een wissel volgens de middenvelder eigenlijk niet nodig was. "Achteraf gezien had ik misschien gewoon verder moeten spelen. Dat had een hoop onzinverhalen gescheeld. Ik voelde even dat het niet goed ging, maar ik was snel weer in orde. Aan de kant twijfelde ik nog of ik weer het veld in zou stappen."
Oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk zei zondagavond in het programma Studio Voetbal dat het beter zou zijn als Sno definitief zou stoppen met voetballen. Sno is absoluut niet blij met deze uitspraak. "Hij beschadigde zondagavond mij persoonlijk en vooral mijn loopbaan als topsporter. Een rasvoetballer als hij zou moeten weten dat je zoiets niet zomaar kunt roepen. Toen ik in 2006 bij NAC speelde, zei hij ook vreemde dingen over mij."