Wesley Sneijder heeft in het programma Veronica Offside de loftrompet gestoken over Philippe Sandler. De recordinternational constateert dat Sandler niet zou misstaan bij Ajax op dit moment.

“Als je zoveel verdedigers haalt, waaronder Sutalo… Dít is toch een Ajax-opbouwer?”, refereert de analist over de NEC’er. “Ik heb genoten van hem.” Brian Brobbey had een moeilijke middag tegen directe tegenstander Sandler. De duels tussen beiden waren om van te smullen. “Brobbey had het verdedigend zwaar tegen hem. Die werd een paar keer weggegooid, geen één verdediger heeft dat dit seizoen voor elkaar gekregen. Als deze jongen nu, of in de goede tijd van Ajax, bij Ajax had gespeeld, was hij dertig à veertig miljoen euro waard. Ik vind het echt een geweldige speler.”

Sandler heeft bij NEC nog een contract tot 2025. Recent werd bekend dat daar nog een optie voor een extra seizoen bij zit. Analist bij ESPN, Kenneth Pérez, was juist kritisch op Sandler en zijn rol bij de 1-0 van Brobbey. Hij vond dat Sandler meer had kunnen doen en te nonchalant was in het verdedigen.

Foto: Orange Pictures