Voor doelman Joshua Smits begon de wedstrijd tegen Jong PSV niet zo lekker. De keeper van NEC verkeek zich op een voorzet van Brenet. Vervolgens belandde de bal in het doel: 0-1. “Ik raakte uit balans”, vertelde Smits na afloop tegenover ForzaNEC.nl.
“Het was een trage voorzet die een beetje bleef hangen. Ik ging er naartoe en op het moment dat ik in de lucht zat, werd ik aangeraakt. Licht, maar ik raakte wel uit balans. Ik weet niet door wie, kan ook een eigen speler zijn geweest.” Smits kijkt wel naar zichzelf. “Ik moet daar sterker in zijn, maar ik werd wel aangeraakt en was ik uit balans. Daarom viel ik en had ik de bal niet klem. Les voor de volgende keer.”

Zo had Smits, en met hem NEC, een ongelukkige start tegen de beloften uit Eindhoven. “Buiten die 0-1 was er in de eerste helft niet zo veel aan de hand. Dat moment en de 1-2.” Moussa Sanoh gaf de bal op slag van rust voor en Rai Vloet kopte zijn voorzet bij de tweede paal binnen. “Dan sta je ineens met 1-2 achter en moet je heel blij zijn dat een minuut later de 2-2 viel.”
Toch kwam de ploeg vol goede moed de kleedkamer uit voor de tweede helft. “We wisten zeker dat het nog goed zou komen. In de eerste helft kregen we genoeg kansen, dus die zouden er na rust ook wel weer krijgen. We moesten alleen verdedigend wat sterker zijn. Uiteindelijk kwam het gelukkig goed.”
Met twaalf punten voorsprong op Roda JC en vijftien op FC Eindhoven lijkt de titel dichtbij voor NEC. “We moeten er rustig onder blijven. We moeten elke wedstrijd die drie punten nog maar zien te pakken. We hebben het zelf in de hand.” Er is zelfs al een evenement op Facebook aangemaakt voor het kampioensfeest in Nijmegen. “Dat vind ik een beetje te ver gaan. Laten we eerst maar eens zorgen dat we die schaal in handen krijgen.”
Foto: Rob Koppers.