Voor de derde keer dit seizoen hield Joshua Smits zijn doel schoon. Tegen FC Emmen werd het 4-0. “De nul houden is altijd lekker”, lachte de doelman na afloop.
Smits was erg te spreken over de manier waarop NEC omging met de rode kaart voor Sjoerd Ars. “We hebben bijna de hele tweede helft met tien man gespeeld. Ondanks dat hebben we score knap uitgebreid naar 4-0. We hebben het als team goed opgepakt.”
Na afloop van het duel bestond er onduidelijkheid over de reden dat Ars rood kreeg. “Ik heb het zelf niet gezien, maar ik heb wel gehoord dat het wel meeviel. Dat Sjoerd de speler eigenlijk van zich af wilde duwen. Maar ik moet het zelf nog terugkijken.”
De nummer 22 van NEC vermaakt zich wel onder de Nijmeegse lat. “Het bevalt me zeker”, zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. Bij NEC houdt hij Mike Vanhamel op de bank. “Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Op deze manier gaat het de goede kant op. Mike en ik houden elkaar messcherp. Maar een reden om te wisselen zie ik niet, nee.”
De nog onervaren doelman oogt tegen Emmen uiterst kalm. “Precies geteld zeven wedstrijden heb ik gespeeld. Ik heb altijd wel rust in me en naarmate ik meer speel, word ik alleen maar rustiger.”
Voor het bekerduel tegen de amateurs van Ajax stuurt NEC een spion richting Amsterdam. “Dat kan ik me goed voorstellen. Elke wedstrijd telt. De beker moeten we ook serieus nemen, zelfs tegen de amateurs van Ajax. Je kunt het nooit goed doen. Als je wint, heb je aan de verwachtingen voldaan en als je verliest, is het dramatisch.”
Foto: Rob Koppers