Feyenoord-trainer Arne Slot is complimenteus over de seizoenstart van NEC. “Ze zijn heel goed begonnen. Ze hebben zes wedstrijden gespeeld, waarin ze drie keer de nul wisten te houden”, vertelde de oefenmeester op de persconferentie vrijdagmiddag.

“NEC heeft weliswaar een grote nederlaag geleden tegen Ajax, maar ze zijn zeker niet de enige die dat is overkomen.” Op de vraag of Slot een NEC verwacht dat zich flink gaat aanpassen ten opzichte van eerdere wedstrijden, zegt de trainer het volgende: “Tot nu toe hebben wij elke week, behalve bij PSV, de bal gekregen. Dat zal morgen ook weer zo zijn. Tot dusver speelt NEC altijd met vier achterop, maar met vijf verdedigers deden ze het de tweede helft naar behoren in Amsterdam.”

Die mogelijkheid houdt de coach dan ook in zijn achterhoofd. “Maar in de vier wedstrijden daarna, hebben ze één tegengoal gehad. Wat dat aangaat, heeft de trainer misschien ook helemaal geen reden om iets aan te passen.” De keuze voor vijf achterop zou zomaar eens gemaakt kunnen worden door NEC-trainer Rogier Meijer. De coach besloot vrijdag namelijk de afsluitende training besloten af te werken, waar dat normaal niet het geval is een dag voor de wedstrijd.

Feyenoord moet het zaterdagavond doen zonder Marcus Pedersen. De verdediger heeft een kleine blessure opgelopen en het treffen met NEC komt voor de Noor te vroeg. Lutsharel Geertruida vervangt de rechtsback vermoedelijk. Voor Geertruida zien supporters een oud-bekende: Alireza Jahanbakhsh. De Iranees zal in het veld geen bekenden tegenkomen uit zijn periode in Nijmegen, al stonden Ole Romeny, Bart van Rooij en Joep van der Sluijs destijds wel op de banken voor de aanvaller.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Senesi, Trauner, Malacia; Toornstra, Til, Kökcu; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Foto: Rob Koppers