Feyenoord-trainer Arne Slot werd zaterdagavond wel wat jaartjes ouder. De oefenmeester zag vanaf de bank dat zijn ploeg maar geen grip wist te krijgen op de razendsnelle aanvallers van NEC. Uiteindelijk draaide Guus Til in de absolute slotfase alles om voor de Rotterdammers en dat zorgde voor opluchting bij de oefenmeester.

“Het was geen eenvoudige wedstrijd. Daarvoor moet je ook de credits geven aan NEC, want die hadden het best aardig voor elkaar. Ze hebben massaal verdedigd, maar kwamen er ook regelmatig gevaarlijk uit. Ze waren bovendien ook nog eens zo verstandig, om bijna elke kans die ze kregen meteen binnen te schieten”, vertelt Slot tegenover ESPN.

“Dat waren uitstekende schoten, want zo makkelijk was het niet eens, maar ze schoten ze allebei uitstekend binnen”, doelt Slot op de eerste en de derde Nijmeegse treffer. “Maar daartussen hebben we geprobeerd hoog druk te zetten, NEC op eigen helft vast te zetten, maar dat lukte maar mondjesmaat. Toen de 2-3 viel, vroeg ik me echt af of we het nog om zouden kunnen draaien”, aldus de coach, die dat uiteindelijk wel zag gebeuren.

Foto: Rob Koppers