Na de winterstop en het trainingskamp is het voor Feyenoord zaak om de achtervolging op PSV in te zetten. De Rotterdammers zullen geen punten meer moeten laten liggen om nog kans te maken op het kampioenschap. In aanloop naar de ontmoeting met NEC bespreekt Arne Slot de kansen voor de tweede seizoenshelft en gaat hij in op de prestaties van NEC. Daarnaast geeft hij zijn collega Rogier Meijer de complimenten.

Tijdens het trainingskamp van Feyenoord in Marbella liep Slot een blessure op. “Gelukkig herstel ik snel, ondanks dat ik een oude man ben”, lacht de trainer op de persconferentie. “De dokter vindt dat ik nu nog in een brace moet lopen, maar eigenlijk vind ik dat het ook zonder kan.” Gelukkig zijn er in de selectie geen blessure gevallen, maar moet de trainer van de Rotterdammers wel een aantal spelers missen. Zo zijn Yankuba Minteh, Alireza Jahanbakhsh, Ramiz Zerrouki en Ayase Ueda niet beschikbaar. Zij zullen hun land vertegenwoordigen in verschillende competities. “Dat biedt kansen voor jongens die in de eerste seizoenshelft niet zo veel aan bod zijn gekomen.”

Opstartproblemen

Het gemis van het kwartet aan spelers kan zomaar eens gaan opbreken in de selectie. Na de winterstop heeft Feyenoord vaak te maken met opstartproblemen. Zo werd er in de laatste zeventien jaar slecht vijf duels gewonnen. Onder Slot werd er verloren van FC Utrecht en Vitesse. “Ik kan alleen praten over de periode dat ik hier ben. De andere zeventien jaar vijf keer winnen, dat zou gek als het een clubprobleem zou zijn. Wij willen dit jaar de tweede seizoenshelft beter starten dan vorig jaar.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Lovende woorden voor Meijer

Vanuit Rotterdams oogpunt zal er dus zondag gewonnen moeten worden van NEC. De Nijmegenaren sloten de eerste seizoenshelft goed af, waardoor het bezig is aan een ware opmars. De laatste tijd werd er slechts één keer verloren (Ajax thuis,1-2 red.). Slot is dan ook op zijn hoede voor de rood-groen-zwarten. “Los van hun eindsprint in de laatste wedstrijden van 2023, heeft Rogier Meijer het daar al jarenlang heel goed voor elkaar. Eigenlijk denk ik altijd: nou, daar moet eerst maar eens van gewonnen worden. Meijer is altijd in staat om een goed plan neer te leggen. NEC heeft al jarenlang qua individuen, zeker voor het subtopniveau, hele goede spelers. Daarom is NEC voor heel veel topclubs altijd een uitdagende tegenstander”, sluit Slot waakzaam af.

Vermoedelijk opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Dilrosun, Giménez, Ivanušec.

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures