Feyenoord-trainer Arne Slot toonde woensdagavond op de persconferentie veel respect voor NEC. De oefenmeester van de koploper van de Eredivisie ging ook in op de veelbesproken overtreding van linksback Quilindschy Hartman in de openingsfase. “Daar komt hij goed weg.”

Slot had zich al neergelegd bij een nederlaag toen zijn ploeg in minuut 85 nog steeds tegen een 0-2 achterstand aankeek. “Maar we kregen genoeg kansen voor de aansluitingstreffer. Het doelpunt kwam niet geheel uit de lucht vallen”, aldus de trainer, die vervolgens de loftrompet opsteekt voor NEC. “Ik wist voor de wedstrijd al dat het een moeilijke avond zou worden. In de voorgaande twee duels met NEC hadden we al heel veel moeite met ze. Ik vind NEC buiten de top vijf een van de betere teams in de Eredivisie. Maar goed, daar kopen ze vandaag niets voor.”

Slot toonde zich ook tegenover ESPN realistisch en gaf toe dat zijn linksback van geluk mocht spreken dat hij de wedstrijd uit heeft gevoetbald. “Zo lekker fanatiek waren we niet aan het spelen, dus misschien dacht hij dat er even iets moest gebeuren”, aldus Slot, die refereert naar de overtreding van Quilindschy Hartman in de zevende minuut van de wedstrijd. “Rogier Meijer zei al dat we daar goed wegkwamen, maar ik had het niet gezien. Dit is iets té agressief. Ik had niet het idee dat hij de bal speelde. Hij komt goed weg, dat is duidelijk.”

VAR

Pas in de kwartfinales van het bekertoernooi is er een VAR aanwezig. Dat deze ontbrak was woensdag niet bepaald in het voordeel van NEC: oud-scheidsrechter Mario van den Ende liet op Twitter weten dat Hartman met aanwezigheid van de videoscheidsrechter er ongetwijfeld af had gemoeten. Vrezen voor alsnog een schorsing hoeft Hartman niet: ‘de situatie is in de wedstrijd al beoordeeld door de scheidsrechter (NEC kreeg een vrije trap), waardoor de aanklager niet meer in mag grijpen’, aldus De Gelderlander.

Foto: Rob Koppers