Bij Feyenoord zijn ze teleurgesteld over de wedstrijd tegen NEC. Lang leek er niks aan de lucht voor de regerend landskampioen, maar NEC knokte zich van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. Trainer Arne Slot kan het niet begrijpen.

“Wat me bijna elke keer irriteert”, begint Slot tegenover ESPN. “Ze hoeven maar naar onze zestien te kijken en ze hebben een goal. Zo zie je dat een beetje. Het is ondenkbaar als je naar de statistieken en de wedstrijd hebt gekeken, dat wij vandaag twee tegengoals hebben gehad.” NEC kreeg in totaal maar twee schoten richting de goal van Justin Bijlow. Feyenoord vuurde 25 pogingen af richting Jasper Cillessen. “De tegenstander speelde slecht, maar gaat toch met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. Volgens mij overdrijf ik niet als ik zeg dat dat een van de eerste keren was dat ze bij onze zestien in de buurt zijn geweest. En dan valt-ie er via-via in.”

In de tweede helft kwam NEC zelfs terug tot 2-2. “Als zij dan in de tweede helft na acht minuten voor de tweede keer bij onze zestien komen er een bal van 25 meter in schieten, dan speel je daarna een hele, hele, héle moeizame wedstrijd.” Maar Slot is duidelijk. “Wij horen ook met deze selectie thuis van NEC te winnen, maar dat is niet gelukt. We moeten na een gelijkspel niet praten over de spelers die we erbij moeten hebben, maar vooral teleurgesteld zijn. Al missen we twintig spelers, we moeten thuis van NEC winnen.”

Bijlow

Ook doelman Bijlow baalde flink. De gelijkmaker van Magnus Mattsson leek een houdbare bal, maar ook over de eerste tegentreffer is de doelman niet te spreken. “Die tegengoal kwam alweer uit een set piece. Dat moeten we veel beter doen, dat is een beetje het verhaal van het seizoen. In de tweede helft maken ze 2-2. Die bal moet ik pakken, dat is simpel. Daar hoeven we niet lang over te praten. En dan wordt het een heel moeilijk verhaal als ze met elf man voor de pot gaan hangen. Het is klote”, sluit de doelman af.

Foto: Rob Koppers