NEC heeft zondagmiddag gelijkgespeeld tegen NAC Breda. In een zwakke wedstrijd werd het 1-1. Na de rust opende Anthony Lurling de score namens NAC. Tien minuten voor tijd maakte Melvin Platje er 1-1 van.
Vorige week won NEC met 2-0 van FC Utrecht en kwam hierdoor op gelijke hoogte met de Domstedelingen. De ploeg van Pastoor is bezig met een sterke reeks en verloor in de afgelopen zeven wedstrijden slechts één keer. Tegenstander NAC is beduidend minder in vorm en verloor de afgelopen drie wedstrijden van FC Groningen, PEC Zwolle en ADO Den Haag. Bij NEC keerden vaste krachten als Victor Pálsson en Kevin Conboy terug van schorsingen, maar alleen Pálsson startte in de basis. Remy Amieux, die ook van een schorsing terugkeerde, nam de linksbackpositie in. 
In de beginfase probeerde NAC als eerste de aanval te openen, maar het was NEC die hierin ook daadwerkelijk slaagde. Dit bracht enkele kansen op, die door de Bredase defensie werden gekeerd. Na ruim een kwartier kwam NAC er goed uit met een counter. Een pass van Lurling op Hooi werd door Amieux verkeerd ingeschat, maar de aanvaller van NAC speelde de bal tever voor zich uit en dus was het een makkelijke prooi voor doelman Babos. De ploeg van Pastoor deed nog te weinig met het balbezit.
NEC werd vijf minuten voor rust nog enkele keren gevaarlijk. Snelle aanvallen leidden tot kansen voor Platje en Rieks. Met een fraai geplaatst schot over Ten Rouwelaar dacht Platje te kunnen scoren, maar de bal ging via de lat over het doel. Een eerste helft met meer balbezit voor NEC, maar nog weinig spectakel qua kansen. NAC probeerde vooral te counteren als NEC de bal op slordige wijze weggaf. Bij een stand van 0-0 gingen beide teams rusten.
Het niveau van de wedstrijd werd er in de tweede helft niet beter op. De slordigheid van NEC was nog steeds niet weggewerkt. Na een klein uur gespeeld te hebben nam NAC dan ook de voorsprong. Na een actie van Hooi, die door de NEC-defensie werd geblokt, kwam Lurling in scoringspositie en schoot de bal hard achter Babos: 0-1. Met de voorsprong op zak kon NAC meer op balbezit spelen en rustig naar gaten in de Nijmeegse defensie zoeken. Terwijl NAC verdedigender ging spelen, lukte het NEC maar moeilijk om door de Bredase defensie heen te komen. 
Tien minuten voor tijd slaagde NEC hier wel in. Uit een scrimmage waarbij zowel Ten Voorde als Platje probeerden op doel te schieten, lukte het laatstgenoemde om de bal van dichtbij in de hoek te krijgen en Ten Rouwelaar kansloos achter te laten: 1-1. Vanaf de tribunes werd het bekende ‘Alles of niets‘ al ingezet. Beide ploegen probeerden nog voor de winst te gaan. George kreeg een grote kans namens NEC, terwijl Lurling het naliet om de drie punten voor NAC veilig te stellen. 
Volgende week zaterdag gaat NEC op bezoek bij RKC Waalwijk. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion begint om 18:45 uur.
Wedstrijdverloop:
59’ 0-1: Lurling. 
82’ 1-1: Platje. 
Opstellingen:
NEC: Babos; Will (74’ Cmovs), Van Eijden, Breuer (68’ Stutter), Amieux; Pálsson, Rieks (69’ Conboy), Foor; George, Platje, Ten Voorde.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Janse, Botteghin, Van der Weg, Leugers; Luijckx, Gilissen, Gudelj; Hooi, Lurling, Verbeek.