NEC presenteerde dinsdag Javier Vet als nieuwe speler. De 27-jarige middenvelder stond in vak 080 de pers te woord en vertelde over zijn overgang naar NEC.
 
Vet sprak eerder nog de ambitie uit om te gaan spelen in de Eredivisie maar moest dat door corona herzien: “Ik ben weggegaan bij De Graafschap om mijn ambitie werkelijkheid te laten worden, maar het liep anders door deze periode waar we allemaal inzitten. Nu ben ik bij NEC en ik vind dat een mooie club met een goeie ploeg waar potentie in zit.’’ De geboren Amsterdammer heeft niet lang na gedacht om naar NEC te gaan. “Ik heb eigenlijk maar één gesprek gehad, en dat voelde goed. Het is erg snel gegaan.”
 
Het middenveld van NEC is goed bezet met spelers als Bruijn en Barreto, en talenten zoals Van Ottele, Proper en Beekman. Javier Vet is klaar voor de concurrentie. “Ik ben fit en ik heb vorig seizoen laten zien dat ik power kan brengen. Ik ben 27 jaar, dat is wat oud in dit team en dat voelt ook raar om te zeggen, maar ik denk dat ik ook met mijn ervaring wat jongens kan aansturen”.
 
De kersverse NEC’er trainde dinsdagochtend al mee met de selectie en was erg enthousiast daarover. “Ik ben goed opgevangen door spelers en trainers. Je merkte dat ze blij zijn dat er een ervaren speler bij komt. Ik heb al wat jongens gesproken en het was erg leuk”, sloot de aanwinst af tegenover ForzaNEC.

Foto: Rob Koppers