NEC heeft maandagavond in eigen huis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. De Nijmeegse ploeg had een moeizame avond tegen de beloften van FC Utrecht.

NEC begon ongewijzigd aan de wedstrijd ten opzichte van afgelopen vrijdag. Al snel waagde Mart Dijkstra het vanaf een behoorlijke afstand met een hard schot laag over de grond, maar hij stuitte op keeper Fabian de Keijzer. Hoewel NEC in de beginfase de controle had, kon Jong Utrecht door balverlies van NEC uithalen op doel, Mattijs Branderhorst had de bal klemvast. Na een aanval van Nijmeegse zijde probeerde Jellert van Landschoot het vanaf de rand van de zestien, maar zijn inzet ging over. Er was een moment sprake van een mogelijke strafschop voor NEC, nadat Bart van Rooij naar de grond werd gehaald in de zestien. De scheidsrechter wuifde het echter weg.

Kort hierna dacht een groot deel van het publiek dat NEC op 1-0 voorsprong was gekomen nadat Van Landschoot een uittrap van keeper De Keijzer blokte. Tot grote opluchting belandde de bal in het zijnet. Zian Flemming was dichtbij een treffer nadat Van Landschoot de bal goed voorgaf, de spits kopte de bal in de handen van de doelman. Van Rooij mocht ook aanleggen, maar zijn schot ging over nadat Flemming hem goed door de lucht inspeelde. Richting het einde van de eerste helft kwamen er enkele overtredingen en vond er nog een opstootje plaats tussen Dijkstra en spelers van Jong Utrecht. NEC bracht te weinig aanvallende impulsen.

Tweede helft
NEC begon de tweede helft niet veel beter dan het eindigde in de eerste helft. Na balverlies van Nijmeegse zijde, kon Flemming weer herstellen en leidde hij een counter in door Tom van de Looi met een hakje in te spelen. Laatstgenoemde verspeelde echter weer de bal door een graspolletje, waarna hij ook snel gewisseld werd door Anthony Musaba. De vleugelaanvaller zorgde meteen voor dreiging, met enkele acties kwam hij langs linksback Gabriël Culhaci en schoot hij op de doelman. Kort daarna liet Musaba zich weer gelden, ditmaal ging zijn inzet net naast.

Achterin bij NEC stond het niet goed, waardoor Jong Utrecht bijna hiervan kon profiteren, Odysseus Velanas schoot net over. Musaba bleef dreigend voor NEC, hij werd door Flemming weggestuurd, kwam voor de keeper en schoot vervolgens net voorlangs. Doordat NEC haar kansen niet benuttigde moest het oppassen dat het niet tegen een achterstand aanliep. In de slotfase was het nog bikkelen voor NEC, waar het leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Het lukte de ploeg niet meer om een goal te maken, waardoor het bleef steken op 0-0.

Vrijdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor NEC, dan gaat de ploeg van Gesthuizen, Bogers en Meijer op bezoek in Volendam.

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvída (’74 Sturing), Kuipers; Van de Looi (’55 Musaba), Van Landschoot, Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny (’79 Velikonja).

Opstelling Jong FC Utrecht:
De Keijzer; Mokono, St. Jago, Mamengi (’76 De la Vega), Culhaci; Van Rooijen, Velanas, Van den Berg; Maddy, Arweiler (’86 Hilterman), Acheffay (’76 Van der Velden).

Foto: Rob Koppers