NEC heeft zaterdagavond ruim verloren in het uitduel tegen Feyenoord. In de Kuip werd het maar liefst 5-1 voor de Rotterdammers. De enige goal aan de kant van NEC werd gemaakt door Sören Rieks. Lex Immers maakte een hattrick door voor drie Feyenoord-goals te zorgen.

Woensdagavond troffen beide ploegen elkaar al in de KNVB-beker. Bij een 2-2 stand na 90 minuten voetbal moest er worden verlengd. In de 121e minuut scoorde Lex Immers de beslissende treffer voor de ploeg van Ronald Koeman. Vooral de eerste helft was van NEC-zijde erg teleurstellend, terwijl er in de rest van de wedstrijd meer geprobeerd werd om te voetballen. Dit lukte vooral toen Leroy George in de ploeg kwam en Navarone Foor op de ‘nummer 10’-positie kwam te spelen.

In de eerste tien minuten was het meeste balbezit voor NEC, maar Feyenoord kreeg de eerste grote kans. Na een combinatie met Graziano Pellè schoot Lex Immers de bal net naast het doel. Even later liet Feyenoord Evander Sno ongedekt bij een vrije trap van Ryan Koolwijk, maar de middenvelder kopte teleurstellend over. Een minuut later opende de thuisclub score. Daryll Janmaat gaf een voorzet die door Pellè werd binnengekopt. Doelman Gabor Babos zat nog aan de bal, maar kon de 1-0 niet voorkomen.

Al na een half uur spelen moest Evander Sno het veld noodgedwongen verlaten. Na een duel kreeg hij een tik en bleef hij op het veld zitten. Gezien zijn medische geschiedenis werd hij uit voorzorg van het veld gehaald en vervangen door Geert Arend Roorda. Echt beter werd de wedstrijd er na de openingstreffer niet op. Beide ploegen waren slordig en kregen maar een gering aantal kansen. Toch verdubbelde Feyenoord vlak voor rust haar voorsprong. Na opnieuw een pass van Janmaat op de vrijstaande Pellè maakte hij zijn tweede van de avond: 2-0. Met deze stand ging men rusten.

 
In de tweede helft kreeg Feyenoord al na een minuut spelen een penalty. Roorda maakte de overtreding en Immers maakte het af voor Feyenoord: 3-0. Babos zat in de goede hoek, maar wist de strafschop niet te stoppen. Een minuut later deed NEC nog iets terug. Kevin Conboy gaf de bal voor en zag Sören Rieks vrij staan. De Deen faalde niet en schoot de 3-1 binnen. Feyenoord vergrootte de voorsprong na ruim een uur spelen. Lex Immers maakte er met een rake kopbal in de verre hoek 4-1 van. Hiermee leken de kansen voor NEC geslonken.

NEC probeerde nog kansen te creëren, maar afwerken bleek nog steeds niet het beste punt van de Nijmeegse equipe. Nadat eerst Rieks en later ook Foor werd gewisseld, was er nog maar weinig creativiteit over aan NEC-zijde. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd het nog erger voor de ploeg van Pastoor. Immers maakte opnieuw met een kopbal de 5-1 voor Feyenoord. Hiermee maakte de middenvelder een hattrick. Met deze stand werd er afgefloten en dus verliest NEC voor de tweede keer in één week van Feyenoord.

 
Volgende week speelt NEC op vrijdag thuis tegen ADO Den Haag. De wedstrijd in het Goffertstadion begint om 20:00 uur.

Wedstrijdverloop:
16’ 1-0: Pellè.
44’ 2-0: Pellè.
47’ 3-0: Immers (strafschop).
49’ 3-1: Rieks.
63’ 4-1: Immers.
85’ 5-1: Immers.

Opstellingen:
Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Martins Indi, Kongolo, Nelom; Leerdam, Immers, Clasie; Verhoek (46’ Schaken), Pellè (81’ Vilhena), Cissé (68’ Fernandez).

NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Cmovs, Conboy; Sno (34’ Roorda), Foor (77’ Ten Voorde), Koolwijk; George, Platje, Rieks (67’ Van der Velden).