Een strijdend NEC won zondag met 2-1 van FC Groningen. Doelman Khalid Sinouh wist met enkele fraaie reddingen belangrijk te zijn voor zijn ploeg. “Ik ben eigenlijk nooit tevreden over mijn eigen optreden, vandaag ging het wel redelijk”, aldus de doelman tegenover ForzaNEC.nl. “Dat betekent dat er nog punten zijn om te verbeteren en daar ga ik de komende week weer aan werken.”
Al snel opende NEC de score via een rake kopbal van Rens van Eijden. Na de gelijkmaker van Burnet, scoorde Rieks met een knap schot de 2-1 en dit betekende een overwinning voor de ploeg van Alex Pastoor.  “Het was een moeilijke wedstrijd, dat kon je wel zien. Maar we hebben er voor geknokt, gelukkig hou je de punten hier.”
Bij de gelijkmaker van FC Groningen werd een schot van Lorenzo Burnet van richting veranderd door Ryan Koolwijk. “Daar baal ik wel van. Het was een hard, strak schot. Ik zag dat Ryan zijn voet uitstak en ik hoopte dat hij hem niet aan zou raken, dan weet je nooit waar zo’n bal eindigt. Helaas raakte hij hem wel aan en gaat de bal de andere hoek in.”
                                    
Sinouh kreeg ook tegen FC Groningen de voorkeur boven clubicoon Gabor Babos. De Hongaar gaat er volgens Sinouh goed mee om. “Gabor is heel collegiaal. Ik kan heel goed met hem opschieten. We gunnen elkaar alles, maar we willen allebei spelen. De trainer heeft de keuze gemaakt voor mij en Gabor gaat daar heel professioneel mee om, al had ik niet anders van hem verwacht.” 
Volgende week wacht NEC een lastige opgave. Uit Arnhem komt aartsrivaal Vitesse op bezoek. “Ik verwacht een hectische wedstrijd. Hopelijk staan de supporters achter ons, als twaalfde man, zodat we boven onszelf uit kunnen stijgen. Dat hebben we wel nodig in dat soort wedstrijden.”
Zondag werd tevens door NEC bevestigd dat Erik Falkenburg en Ruud Boymans het seizoen afmaken in Nijmegen. “Het zijn natuurlijk wel jongens met kwaliteit, hopelijk worden we er nog sterker door. Je speelt niet voor niets bij AZ”, vervolgt Sinouh, die hoopt dat NEC de zevende plaats vast kan houden. “Het zal erom gaan spannen. Er zijn veel ploegen die dichtbij ons staan, maar we zullen er alles aan doen om deze plaats vast te houden.”