Khalid Sinouh is sinds december de vaste doelman van NEC. De doelman verving Gabor Babos aanvankelijk doordat hij een gescheurde pees opliep, maar staat ook sinds het herstel van de Hongaar onder de lat bij NEC. Met de komst van de Zweedse keeper Karl-Johan Johnsson is er een extra concurrent bijgekomen.
“Er is meer concurrentie, dat merk je wel”, zegt de doelman tegenover Voetbal International. “Je zet net dat stapje extra op de training. Hopelijk zien we dat zondag op het veld terug. In elke linie kunnen we een nieuwe speler opstellen, dat is goed voor de scherpte. Als je gevoetbald hebt, begrijp je wat ik bedoel. Maar niet alleen voetballend is het goed, er komen ook nieuwe persoonlijkheden in de kleedkamer. Dat vind ik wel fijn hoor.’
Sinouh weet niet of zijn contract wordt verlengd . Ik krijg de laatste jaren altijd een contract voor een seizoen. Dat is niets speciaals, ik raak er niet meer van in de war als NEC besluit het contract niet te verlengen. Ik ben 37, moet ik me nu al druk maken om mijn contract? In juni misschien, maar nu nog niet. Ik ben wel een broodvoetballer, heel simpel. Ik heb een gezin waar ik aan moet denken. Ze hebben nu die Zweedse keeper gehaald, dus of Bábos of ik moet vertrekken aan het einde van het seizoen.”
Ook als NEC zijn contact niet verlengt, blijft Sinouh voetballen. “Maar van andere clubs heb ik nog niets gehoord. Clubs zullen gezien mijn leeftijd ook echt niet volop naar me informeren. Maar een buitenlands avontuur zie ik best wel weer zitten. Toch is er in de winter wel interesse geweest voor de Marokkaan. “Ja, Real heeft gebeld maar ik maak liever het seizoen als basisspeler bij NEC af dan dat ik in Madrid op de bank zit”, grapt Sinouh.