Lars Olden Larsen kende een moeilijk begin bij NEC, maar net als het team gaat het ook bij hem steeds beter. De Noor was vrijdagavond als invaller trefzeker voor de Nijmegenaren in de 2-5 winst op FC Volendam. Het was zijn eerste doelpunt voor NEC en daar was de 25-jarige aanvaller al een tijdje tegenaan aan het hikken.

“Doe maar in het Nederlands, dat is goed voor mij”, begint de stralende Olden Larsen aan het interview. Hoewel de Noor het Engels nog weleens afwisselt met het Nederlands, is het knap dat hij in acht maanden de taal al zo onder de knie heeft. “Ik studeer natuurlijk niet en ik wilde de taal ook leren. Mijn moeder is blij dat ik nu een extra taal kan. Door mijn goede leraar gaat het nu goed. Volgende week heb ik weer een nieuwe les.”

De vleugelaanvaller was sowieso goed in zijn sas. Tegen Volendam maakte hij zijn eerste treffer Nijmeegse dienst. Daar hikte Olden Larsen al eventjes tegenaan. “Eindelijk. Ik ben er al lang op aan het wachten. Als je hard werkt en niet opgeeft, dan komt het. Nu wil ik meer, maar eerst lekker een vrij weekend en genieten van mijn eerste doelpunt.”

Huwelijksaanzoek

Ook het juichen na zijn goal viel op bij de Nijmeegse fans. Dit deed hij voor een speciaal iemand aan het thuisfront. “Het juichen op die manier was voor mijn vriendin. In december heb ik haar gevraagd om met mij te trouwen”, vertelt Olden Larsen. Sindsdien voelt hij zich een stuk beter. Toeval? “Vanaf januari voel ik mij echt beter. Misschien komt dat ook door het aanzoek”, lacht de Noor.

Zwaar halfjaar

Het begin van Olden Larsen bij NEC was niet waar iedereen, inclusief hijzelf, op gehoopt had. “Ik speelde de eerste wedstrijden, maar ik was niet goed. Toen wilde ik misschien te veel. Nu wil ik lekker spelen en laten zien wat ik kan doen. Vandaag was een stap in de goede richting. Ik ben wat rustiger in mijn hoofd. Niet te veel denken maar lekker voetbal spelen. In het begin was alles natuurlijk nieuw voor mij. Daar moest ik toch nog veel aan wennen.”

Met het hele team liep het in het begin van het seizoen wat minder. Dat gevoel is nu volledig verdwenen. NEC is in grootse vorm en haalde afgelopen dinsdag de finale van de KNVB Beker. Olden Larsen ziet de ontwikkeling in de groep en is blij hier te zijn. “Ik ben nog altijd heel blij met mijn keuze voor NEC. Nederland is een goede stap voor mij, ondanks mijn mindere begin. Nu zijn we het team met de beste vorm van de Eredivisie.”

Zijn doel nu is zichzelf terugknokken in de basiself. “De trainer praat met mij en vertelt mij dat mijn kans komt. Ik wil weer aan de aftrap staan dit seizoen, maar als dat niet lukt zal ik het team blijven helpen op de beste manier”, sluit Olden Larsen af.

Foto: Orange Pictures