Sije Visser is afgetreden als lid van de Raad van Commissaren van NEC. Visser voelt zich mede-verantwoordelijk voor de degratie van zijn club. Zijn vertrek moet ruimte geven voor een nieuwe koers voor NEC.
Het vertrek van Visser is opmerkelijk te noemen. Woensdag stelde algemeen directeur Bart van Ingen nog dat het juist Visser zou zijn die de nieuwe trainer voor NEC zou moeten aannemen. Van Ingen zei dat ten overstaan van ruim honderd OSRN-leden. 
Visser, ook oud-speler van de Nijmegenaren, nam de portefeuille technische zaken over van Edo Ophof, nadat de laatste technisch directeur werd. Ophof zit inmiddels al enkele weken ziek thuis. Ook zijn vertrek bij de club zal vermoedelijk niet lang meer op zich laten wachten. Recentelijk werd ook al afscheid genomen van trainer Anton Janssen.
Met het vertrek van Visser doet zich de vreemde situatie voor dat Ton van Gaalen alleen de volledige Raad van Commissaren vormt. De club is daarom begonnen met het zoeken van nieuwe leden voor de RvC. Of Van Gaalen aanblijft als voorzitter, is onduidelijk.