NEC is aan een goede reeks bezig en staat na de overwinning op Willem II nu tiende in de Eredivisie. Sinds de terugkomst van Bas Sibum heeft NEC vijf van de zes wedstrijden gewonnen. Toeval? Het lijkt er niet op, want twee jaar terug kende NEC onder Mario Been ook een zegereeks na de komst van de Drent, al kan Sibum niks met die statistieken: “Ik denk niet dat het aan één speler ligt.” 
De reeks na de winterstop geeft wel een goed gevoel aan de middenvelder. “Ik heb zeker een lekker gevoel. Als je onze serie ziet na de winterstop, dan is dan gewoon fantastisch en daar maak ik gelukkig ook deel van uit, dus ik ben net zo blij als de rest. Maar dat het nu zo loopt heeft te maken met meerdere facetten. Het gevoel en de sfeer in de groep is gewoon heel goed, zowel in als buiten het veld. En we werken allemaal keihard voor elkaar. Dat kan je ook zien in de wedstrijden als het iets minder loopt. Het beste medicijn is natuurlijk wedstrijden winnen en dat hebben we de afgelopen tijd genoeg gedaan.”
Ook de voorhoede van NEC is op dit moment erg bewegelijk, met Mitchell Burgzorg als aanjager en een steeds aansluitende Jeffrey Sarpong. “Het is inderdaad prettig dat je die mensen daar hebt lopen en als je kijkt wat we nog op de bank hebben zitten; dan ga je de goede kant op. De trainer kan keuzes maken. Bijna iedereen is fit, op Mark Otten en Lasse Schöne na. Maar laten we niet te voorbarig zijn, want we moeten nog zo veel mogelijk wedstrijden winnen. Het belangrijkste is het om het van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken en zo langzaam omhoog klimmen. Het is al prettig dat we nu even onderin weg zijn, want dat was allemaal toch te spannend en niet NEC-waardig.”
Maar het vertrouwen is gegroeid en zonder angst kijken ze naar de volgende tegenstander. “Ik ben absoluut niet bang voor FC Groningen. Het is een goede tegenstander met ongeveer het zelfde aantal punten, dus dat wordt een mooie wedstrijd voor iedereen denk ik.”