Äfgelopen zaterdag sprak Bas Sibum zich in De Gelderlander uit over zijn toekomst. De middenvelder, die tegen Vitesse voor het eerst dit seizoen niet de 90 minuten volmaakte, is in het bezit van een aflopend contract.

Zelfverzekerd stelt de Drent dat hij "op dit niveau altijd moet spelen. Gebeurt dat niet, doe ik iets niet goed". Daarnaast is een transfervrije status voor iedere voetballer natuurlijk een zegen, ook voor de man uit Nieuw-Amsterdam. "Voor mij is dit geen vervelende situatie. Zeker zoals ik nu speel."

De 27-jarige die bekent verslaafd te zijn aan golf vervolgt: "in januari, als er weer een transferperiode is, kan ik met elke club praten. Vooropgesteld, ik heb het hier enorm naar mijn zin. Maar ik heb ook ambities. Ik zit nog niet aan mijn plafond."

Sibum wil die ambitie ook bij de club terugzien: "NEC zal ook moeten aantonen dat de club stappen wil maken. Dat is voor mij minstens zo belangrijk als een goede aanbieding.

De oud-speler van Roda JC, FC Twente en Emmen besluit eerlijk. "Ik moet eerlijk zijn. Die transfervrije status aan het eind van het seiizoen blijft natuurlijk een aantrekkelijk verhaal voor mij."