Bas Sibum heeft maandagochtend zijn rentree op het trainingsveld gemaakt. De middenvelder is vrijwel volledig hersteld van de heupblessure die hem maandenlang aan de kant hield.
Maandag trainde Sibum mee met de spelers die zondag op de bank zaten in het duel met FC Groningen, aangevuld met de beloften. De basisspelers werkten apart een hersteltraining af onder leiding van trainer Wiljan Vloet.
"Ik had er natuurlijk heel veel zin in en ben heel blij dat ik weer mee mocht doen. Het was een apart gevoel na zo’n lange periode. Het balgevoel is er op zich wel, ik had tussendoor ook oefeningen met bal gedaan. Het kan allemaal nog wel wat preciezer. Ik vond de tempowisselingen moeilijker. Dat is iets wat ik weer op moet pakken en dan komt dat ook weer goed", sprak Sibum na afloop tegenover de clubsite van NEC.
De 26-jarige middenvelder, die dit seizoen door zijn blessure nog niet in actie kwam, hoopt spoedig zijn eerste minuten te kunnen maken bij de beloften. "Ik had geen angst in duels ofzo en nu ook geen pijn. Als alles positief blijft verlopen dan hoop ik op korte termijn mijn rentree te kunnen maken in een wedstrijd van Jong NEC."
Bron: Voetbalprimeur.nl