Een week voor de competitiestart vond de Open Dag weer plaats bij NEC. Voor het eerst in lange tijd als eerstedivisionist, maar dat was zondag eigenlijk niet te merken. Niet aan het bezoekersaantal en niet aan de sfeer. Bij enkele supporters was zelfs al een lichte vorm van optimisme te zien.

Om 12:00 uur begon de Open Dag en stroomde het Stadionplein vol. Er was voor iedereen iets te doen. Je kon voetvolleyen met oud-NEC’ers, je schotkracht testen of, voor de jongere bezoekers, je vermaken op het springkussen.
Rond half 2 gaf Ronnie Ruysdael een optreden, voordat de spelerspresentatie begon. Onder luid gejuich werden de spelers naar voren geroepen. Vooral Jeffrey Leiwakabessy en Alireza Jahanbakhsh werden bejubeld door de fans.

Tussendoor kon je met spelers op de foto of hun handtekening vragen. Voor de jonge fans een kans om hun idolen van dichtbij te zien. Om drie uur snelde men zich naar het sv-plein voor de onthulling van de Wall of Fame en het eerste portret daarop, die van Dennis Gentenaar.
Om 16:00 uur werd de afscheidswedstrijd van Dennis Gentenaar gespeeld, meer hierover hier.
Voor meer foto’s van de Open Dag, klik hier.