Voor Ayman Sellouf kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. De vleugelaanvaller van NEC hoopt komend jaar vaste waarde in het eerste elftal te worden en is tot dusver goed op weg. "Ik weet nu wat er gevraagd wordt in de competitie, binnen het team. Ik kan daar nu veel beter op inspelen."

We spreken Sellouf na afloop van de laatste training van de ’tussenperiode’, waarin de selectie een kleine vijf weken hard heeft getraind. De nieuwe hoofdtrainer Rogier Meijer roept na afloop van de laatste training de groep nog even bij elkaar. Hij ziet dat er veel stappen zijn gezet sinds de herstart van het voetbal, maar dat er, ook op individueel gebied, nog veel meer uit te halen valt. "De trainer gaf aan dat we de komende 1,5 week niet als vrije dagen moeten zien", vertelt de 18-jarige vleugelaanvaller.

De spelers krijgen via WhatsApp een schema opgestuurd, waarmee ze aan de slag kunnen. "We hoeven nu alleen niet op de club te trainen, waardoor we iets meer tijd overhouden. Het is aan ons om ons goed voor te bereiden op de laatste fase van de voorbereiding", die op zondag 26 juli hervat wordt. Pas de laatste twee weken voelden voor Sellouf als ‘echt’ trainen. "Het was fijn om weer aan de gang te gaan, maar ik heb het ‘echte’ voetbal enorm gemist. Partijen, positiespelen, dat is wat ik het allerleukste vind aan het spelletje. De eerste weken zonder duels waren pittig om doorheen te komen." 

Het was pittig, maar het talent met Marokkaanse roots wist iedere training maximaal te benutten. "Je traint veel meer op technische vaardigheden, doet veel loopwerk, ook dat is nuttig. Het is altijd beter dan simpel de bal naar elkaar overspelen of nog erger; niets doen. De staf wist ons goed te prikkelen, met uitdagende oefenstof. Daardoor zijn we nu al behoorlijk fit en konden we afgelopen twee weken volle bak trainen."

Ayman Sellouf op de achtergrond terwijl Zian Flemming een strafschop neemt tegen Jong FC Utrecht (foto: Orange Pictures)

Zijn laatste wedstrijd dateert, net als voor zijn teamgenoten, alweer van 9 maart. Het was een wedstrijd waarin Sellouf belangrijk was met een versierde strafschop. Hij leek net door te gaan breken, met basisplaatsen tegen NAC en Jong FC Utrecht. "Dat was jammer, maar ik heb ontzettend veel geleerd afgelopen seizoen. Er zijn heel veel dingen die nieuw voor me waren, veel verschillen met het jeugdvoetbal."

"Ik weet nu wat er gevraagd wordt in de competitie, binnen het team. Ik kan daar nu veel beter op inspelen." Voor komend jaar wil Sellouf die stijgende lijn vervolgen en uitgroeien tot vaste basiskracht. "Dat zie ik nu als doel en van daaruit stel ik dan weer verdere doelen, maar laten we eerst die basisplaats maar eens voor elkaar krijgen." Tot dusver heeft Sellouf daar een positief gevoel over. "Ik ken de trainer al vanuit de jeugd en praat veel met hem. Ik geloof altijd in mezelf, dus ik ga er met de volle 100% voor." 

Al sinds Sellouf op De Eendracht rondloopt, breken er regelmatig spelers van zijn positie door bij NEC. Na onder anderen Jahanbaksh, Limbombe en Groeneveld is nu ook Anthony Musaba aan dat rijtje toegevoegd. "Ik ben blij voor hem, ik ken hem al langer. Het is ook een motivatie voor mij. Hij heeft een geweldige route afgelegd, daar kan hij trots op zijn."

Die route wil Sellouf uiteindelijk wel afleggen, maar daar neemt hij de tijd voor. Even op bezoek bij zijn vriend gaat hij deze vakantie dan ook niet. "Nee, ik ben sowieso niet zo van de vakanties. Ik ga de tijd benutten met vrienden, op pleintjes voetballen en mezelf voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het gaat nu snel, ik heb er zin in", is de linksbuiten vastberaden. 

Foto (boven): Rob Koppers