Ayman Sellouf heeft na een succesvolle proefperiode een contract afgedwongen bij FC Utrecht. De vleugelaanvaller uit de voetbalacademie van NEC was transfervrij nadat zijn contract in Nijmegen niet werd verlengd.

Sellouf, 19 jaar, heeft een contract getekend voor twee seizoenen met de optie voor een derde jaar in de Domstad. Technisch directeur Jordy Zuidam reageert op de clubwebsite van FC Utrecht op de komst van Sellouf: “Ayman heeft ons de voorbije weken tijdens een stage overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie. Het is een speler met een individuele actie en is doelgericht. We zijn er blij mee dat we hem nu definitief aan onze beloftenploeg kunnen toevoegen. Mooi dat hij in deze fase van zijn carrière heel bewust voor Jong FC Utrecht om zich verder te ontwikkelen.”

Sellouf wist nooit echt door te breken bij NEC en kwam tot 24 optredens in twee seizoenen. Daarin was hij goed voor drie treffers. Sellouf wordt in Utrecht herenigd met Gabriel Gulhaci, die afgelopen seizoen nog als stand-in van Souffian El Karouani fungeerde.

Foto: Rob Koppers