Ayman Sellouf speelde tegen Jong AZ sterk en scoorde ook, maar had het tegen MVV Maastricht maandag een stuk lastiger. De linkshalf zorgde met Souffian El Karouani wel voor dreiging vanaf de linkerkant, maar speelde niet zijn beste wedstrijd. NEC won wel met 2-1, door een goal van Selloufs concurrent Joep van der Sluijs.

Sellouf werd naar de kant gehaald voor Van der Sluijs en zag hem vervolgens in de slotfase scoren met een laag scht. “Joep is mijn concurrent, maar hij scoort wel en bezorgt ons drie punten”, vertelde Sellouf tegen ForzaNEC.nl. “Ik had het erger gevonden als hij die bal niet had gemaakt. Nu vinden we aansluiting, dit was de bedoeling voor ons. We moesten die punten pakken.”

Makkelijk ging het niet en mooi was het allerminst, maar NEC won wel. “Je speelt om punten te pakken, daar gaat het om. De goal van Joep was natuurlijk bevrijdend. De trainer zei na de wedstrijd dat we ook wedstrijden hebben gespeeld zoals deze, maar dan speelden we gelijk. Nu winnen we, dan zie je dat er toch progressie zit in het team. Ook de niet zo mooie wedstrijden moet je winnen. Als we dat doen, gaan we nog veel meer punten pakken.”

Slordig
Sellouf vertelde waarom NEC het moeilijk had tegen de Limburgers. “We waren slordig in balbezit en daardoor voedden wij MVV. We gaven hen de bal en kwamen daardoor veel in de verdediging te staan. In balbezit moeten wij juist sterk zijn. We leverden vaker de bal in en moesten er achteraan. MVV zat er kort op, maar dat kwam ook een beetje door onszelf. We waren te traag en kwamen te vaak in de duels, dat was wat MVV wilde.”

Tegen Roda JC overkwam NEC het ook al dat de tegenstander vaak in de duels wilde komen en de Nijmegenaren het daardoor moeilijk hadden. “Het was eigenlijk een identieke wedstrijd, al winnen we deze en speelden we tegen Roda gelijk. Het spel moet beter in deze wedstrijden. Het is moeilijk als we de duels zelf ook opzoeken. In dit soort wedstrijden moeten we duels vermijden. In de tweede helft hielden we vaker de bal in de ploeg, toen ging het beter en creëerden we kansen.”

Kans
Sellouf had NEC overigens eerder al aan 2-1 kunnen helpen met een snelle aanval. Jonathan Okita liep helemaal vrij, maar werd niet bereikt door Sellouf. “Dat was mijn fout, zeg ik eerlijk. Ik raakte de bal niet goed. Het typeerde wel de wedstrijd, zo slordig. Vorige week was die bal erin gegaan, in elke andere wedstrijd misschien. Ik vond het persoonlijk verder in balbezit prima. Ik maakte ruimte vrij voor andere spelers. Ik creëerde een paar mogelijkheden, maar het was aan de bal wel moeilijk.”

Tegen Jong AZ leek Sellouf beter op zijn plek te zijn bij NEC. De linkshalf kwam toen weer in de basis te staan en opende de score. “Dat is fijner, ja. We waren tegen Jong AZ minder slordig en hadden vaker de bal. Dan kom je ook lekkerder in de wedstrijd als speler. Tegen MVV was het meer een wedstrijd voor de duels. Iedere speler heeft zijn kenmerken, dit is er niet een van mij. Ik moet het meer hebben van mijn voetballende kwaliteiten.”

Foto: Rob Koppers