Ayman Sellouf mocht opnieuw in de basis starten tegen Jong FC Utrecht en viel in positieve zin op. Ook de linksbuiten vond dat de wedstrijd tegen de beloften beter ging dan zijn basisdebuut vorige week.

"Mijn eerste basisplaats tegen NAC Breda ging het minder goed", vertelt Sellouf aan ForzaNEC. "Ik hou van voetballen en dat deden we met die weersomstandigheden tegen een team als NAC niet. Toen deden we veel via lange ballen en ik ben niet 1.90. Vandaag zag ik dat ik groeide gedurende de wedstrijd. Ik heb natuurlijk die penalty versierd, dus ik ben bij een van de doelpunten betrokken geweest. In de tweede helft creëer ik nog een grote kans, jammer dat ik dan de lat raak. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd op het laatste moment, dat is het belangrijkste."

Tegen NAC had Sellouf de neiging om naar binnen te trekken, waardoor hij veel ruimte liet liggen aan de linkerflank. Nu benutte hij die ruimte langs de zijlijn juist. "Je moet kijken wat de wedstrijd vraagt. De verdedigers van Jong FC Utrecht stonden vandaag erg hoog, dus dan heeft in de bal komen geen nut. Dan zijn ballen in de diepte juist veel gevaarlijker. Ze waren bovendien niet de snelsten achterin. Zo ontstond ook de gelijkmaker."

Dan duurt het heel lang voor NEC de wedstrijd over de streep trekt. Vanaf de bank ziet Sellouf invaller Ole Romeny uiteindelijk de winnende maken. "Sinds we de 1-1 maakten zag ik dat het erin zat. De Jong-teams laten het vaak in de laatste paar minuten liggen. Het liefst was ik blijven staan, want langs de kant staan trek ik dan niet. Maar als je dan scoor spring je alsnog van de bank af."