Een deel van de selectie van NEC is woensdagmiddag op bezoek gegaan in het Amalia Kinderziekenhuis. Er werd gevoetbald, was een persconferentie en de spelers deelden handtekeningen uit. Algemeen directeur Wilco van Schaik sprak op de clubwebsite van een geweldige dag.

NEC doet jaarlijks een bezoek aan het kinderziekenhuis bij het Radboud. Op deze momenten kunnen de zieke kinderen voor even hun zorgen vergeten en voetballen met de spelers die zij normaal op televisie zien. Wilco van Schaik was aanwezig en deed mee aan de persconferentie. Na afloop sprak hij over de geslaagde dag. “Alles is mooi. Dat de kinderen even worden afgeleid van alle ellende in hun leven. Dit is echt één van de mooiste momenten binnen een voetbalseizoen.”

De dag begon met de persconferentie waar de kinderen allerlei vragen konden stellen aan de aanwezige spelers en trainers. Vooral Dirk Proper zal dit niet snel vergeten. Na de vraag van Lisa welke spelers er binnen de selectie vrijgezel zijn, greep ze haar kans. De jonge middenvelder van NEC stond wel open voor dit verzoek. “Je komt hier voor een ziekenhuisbezoek, maar gaat met een vriendin naar huis. Niet alleen in de voetballerij kan het snel gaan.”

Ook bezochten de spelers nog de kamers van kinderen die te ziek zijn om deze te verlaten. Daar maakten zij een praatje met de kinderen, die ook nog wat cadeautjes overhandigd kregen van de selectiespelers. Natuurlijk gingen zij ook op de foto met de NEC’ers.

Foto: NEC Nijmegen