Vandaag kwamen de spelers van NEC voor het eerst weer bij elkaar na het trainingskamp in Marbella. In Marbella werden liefst 10 spelers goed ziek. Woensdag stond de eerste training op Nederlandse bodem weer op het programma.

De terugreis naar Nederland verliep ook niet helemaal als verwacht. Met vijf uur vertraging was het met name voor de zieke spelers afzien. Na terugkomst in Nijmegen kregen de spelers dinsdag een dagje vrij, om tot rust te komen na een heel intensieve trainingsweek. Die vrije dag is erg goed bevallen, want vandaag stond vrijwel de gehele selectie weer op het trainingsveld. Alleen doelman Marco van Duin, Mikael Dyrestam en Jeffrey Leiwakabessy ontbraken, de eerstgenoemde heeft juist de griep gekregen in Nederland. Leiwakabessy en Dyrestam hebben een blessure opgelopen.

Met de vandaag jarige Lorenzo Burnet begon NEC aan de voorbereiding op Willem II-uit. Na wat sprintjes en wat gemopper was Hyballa meteen duidelijk. "Blablabla, niks ja maar, dat is hier tien push-ups", aldus de fanatieke oefenmeester. De linksback was blij met zijn overstap. "Het is heel snel gegaan. Ik was in Slowakije toen mijn zaakwaarnemer me belde met de vraag of ik terug wilde keren naar Nederland. Ik was op zoek naar speelminuten, en deze optie wilde ik zeker niet laten gaan." Burnet is niet geheel fit teruggekeerd uit Slowakije. "Ik weet niet of ik zondag al kan spelen. We hebben nog een paar dagen en dan moeten de trainer en ik een beslissing nemen. Ik moet ook naar mijn lichaam luisteren.", besluit hij tegenover Omroep Gelderland.

Foto: David van Haren