Nog even moest hij zijn examen voor zijn rechtenstudie afleggen, maar Dario Dumic is nu ook gearriveerd op het trainingskamp. Daarmee beschikt trainer Peter Hyballa over een voltallige selectie in Marbella.

 

Nu verdedigt Dumic nog de clubkleuren van NEC, maar mogelijk verdedigt hij na zijn carrière in de rechtbank de belangen van zijn cliënt. De robuuste Deen is immers een half jaar geleden gestart met een rechtenstudie.

 

“Ik heb hier in Nederland veel vrije tijd en vind het goed ook iets anders te doen dan alleen maar voetballen”, vertelt hij tegenover De Gelderlander. “Dit stimuleert mijn hersenen en je weet nooit waar zo’n studie in de toekomst goed voor kan zijn.”

 

Dinsdagochtend had hij de eerste examen van zijn opleiding. “Ik denk wel dat ik geslaagd ben”, verwacht Dumic. "Het is heel interessante materie. Hoe meer ik weet van rechten, hoe mooier het is om die kennis verder uit te breiden.”

De studie duurt nog minimaal acht jaar. “Ik ben nog lang geen advocaat of jurist”, weet Dumic. “Maar dat is ook pas iets voor na het voetballen. Voetbal is nu voor mij belangrijker. Laat dat duidelijk zijn.”