NEC heeft een protocol opgesteld voor het bezoek aan de thuiswedstrijden van komend seizoen. Het belangrijkste hierin is dat de circa 4.500 seizoenkaarthouders zijn opgedeeld in twee poules, die voorlopig om de wedstrijd naar De Goffert mogen. Dit gebeurt omdat er door de anderhalvemetermaatregelen maar ruim 2.000 mensen welkom zijn.

De Nijmeegse club geeft aan dat er zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met vriendengroepen en familieleden. De verwachting was al dat seizoenkaarthouders ongeveer om de wedstrijd naar het stadion konden komen. "NEC doet er alles aan om supporters te faciliteren in het houden van 1,5 meter afstand en het reinigen van de handen. Daarnaast wordt van supporters gevraagd om instructies van stewards en medewerkers van NEC op te volgen. Bij betreding van het stadion vindt er tevens een gezondheidscheck plaats", meldt de club.

"In het stadion zijn verschillende aanpassingen gedaan om te zorgen dat supporters zich op een veilige manier door het stadion kunnen bewegen. Zo zijn er wachtstippen, looproutes en andere aanduidingen aangebracht, op deze manier worden supporters gefaciliteerd om 1,5 meter afstand te houden. Desalniettemin vragen we je om, bij binnenkomst van het stadion, je gelijk naar je aangegeven plaats (op je wedstrijdticket) te begeven. Tussen de bezette stoelen en rijen worden er plekken vrijgehouden."

Foto: Rob Koppers