Twee weken na de promotie zijn alle seizoenkaarten van NEC verkocht. Maandag rond het middaguur ging de 9.500e seizoenkaart over de toonbank en dat is voorlopig het maximale aantal. Volgens de club werd alleen in de zomer van 2007 dit aantal al eerder bereikt in de geschiedenis van de club.

Het stadion telt een capaciteit van 12.500 duizend stoelen. 500 daarvan zijn gereserveerd voor de bezoekers en daarnaast is er vanuit de KNVB een verplicht percentage aan stoelen dat vrijgehouden moet worden voor vrije verkoop. Dat betekent dus wel dat als jij geen seizoenkaart hebt, je komend seizoen per wedstrijd een los ticket aan kan schaffen. NEC is na mede-promovendus Go Ahead Eagles de tweede club die haar seizoenkaarten uitverkocht heeft. Clubs als Willem II en FC Groningen blijven voorlopig steken op ruim 5.000 kaarten.

Algemeen directeur Wilco van Schaik: “Het is uniek wat er zich de afgelopen weken in Nijmegen heeft afgespeeld. Allereerst natuurlijk omtrent de promotie, maar als je daarna ziet wat dit in de stad losmaakt dan is Eredivisievoetbal iets waar supporters jarenlang naar gesnakt hebben. De supporters staan al wekenlang uren in de rij voor een seizoenkaart, dat is prachtig. We willen iedereen graag bedanken voor de steun en tot volgend seizoen in een vol Goffertstadion!”

Foto: Rob Koppers