97% van de seizoenkaarthouders van NEC blijft de club deze zomer trouw. Liefst 8.214 van de exact 8.500 seizoenkaarthouders heeft de afgelopen maand zijn of haar seizoenkaart verlengd. Een bijzonder hoog aantal in tijden van flinke inflatie.

Zeker als je je realiseert wat de prestaties van NEC in de eigen Goffert zijn de afgelopen twee seizoenen. Alleen PEC Zwolle en FC Emmen, die nota bene allebei maar één jaar Eredivisievoetbal hebben gehad in de afgelopen twee jaar, wonnen minder wedstrijden op eigen veld dan NEC.

Drie schamele zeges op PEC Zwolle, FC Groningen (zonder fans) en Go Ahead Eagles vorig seizoen brengen met overwinningen tegen RKC Waalwijk en promovendi FC Emmen en FC Volendam dit seizoen het totaal op zes thuiszeges.

Wachtlijst

Het maakt NEC er niet minder aantrekkelijk op. Voor het derde seizoen op rij zal de club haar seizoenkaarten uit gaan verkopen. De resterende ongeveer driehonderd jaarkaarten gaan over twee weken in de verkoop voor mensen die op de wachtlijst staan. Maar op de wachtlijst staan biedt bepaald geen garantie. Er staan ongeveer tien keer meer mensen op de wachtlijst dan dat er seizoenkaarten over zijn.

Maar er is ook hoop: NEC doet deze zomer een kleine vierhonderd extra seizoenkaarten in de verkoop. Zeker nu de club het initiatief tweedekans-verkoop is gestart biedt dat een oplossing om vraag en aanbod beter in balans te krijgen.

Nieuw sta-vak

Het Goffertstadion ondergaat komende zomer een kleine metamorfose. Zo wordt het huidige stavak G/H voorzien van stoeltjes. Die stoeltjes worden juist weggehaald uit vak J.

Foto: Orange Pictures