Het seizoen is ten einde voor NEC. Ondanks de goede basis die vrijdag in Nijmegen werd gelegd (2-0), ging het dinsdag in Waalwijk alsnog mis: 3-0. Daardoor komt er een rigoureus einde aan het seizoen van NEC, dat de hoge verwachtingen het nabije seizoen niet wist waar te maken.

RKC begon sterk en kreeg in het eerste kwartier de beste kansen. Zo kon een bekeken bal van vleugelspeler Emil Hansson net niet worden binnengetikt door Stijn Spierings, terwijl Mattijs Branderhorst even later aan de bak moest bij een vrije trap van Dylan Seys.

Een spektakelstuk was het in de eerste helft nog niet. De ploegen stelde zich in Waalwijk op als twee bange honden; er werd veel geblaft, maar tot dreigende situaties leidde dit nauwelijks. Daardoor leek de wedstrijd in geen velden of wegen op een duel om promotie. Pas in de laatste minuten van de eerste helft barstte de strijd écht los. Fenomenaal combinatiespel tussen Jonathan Okita en Jordy Bruijn kon door de eerstgenoemde niet worden afgerond, terwijl Bruijn kort daarna de voeten van doelman Vaessen raakte in een één-op-één kans.

Net toen de Nijmeegse bezoekers beter in de wedstrijd leken te komen, rammelde de Waalwijkenaren alweer aan de poort. Eerst via Spierings, die van een kleine afstand op Branderhorst stuitte. VAR-arbiter Jochem Kamphuis stuurde scheidsrechter Joey Kooij naar het scherm, maar hij vond het te weinig voor een strafschop. Nog geen vijf minuten later ging de bal alsnog tegen de touwen. Een simpele voorzet kon niet worden weggewerkt door Leroy Labylle, waar vleugelaanvaller Dylan Seys optimaal van profiteerde. Met een volley schoot hij raak in de onderhoek: 1-0.

Tweede helft
De thuisploeg voelde dat er mogelijkheden lagen en ook na rust vlogen de Geel-blauwen uit de startblokken. Een schot van linksbuiten Hansson kon al na twee minuten klemvast worden gepakt door Branderhorst. Aan de andere kant moest Vaessen voor het eerst in de tweede helft aan de bak, nadat Okita vanaf zestien meter op doel schoot. Ook Mario Bilate kon na een actie van Daan Rienstra niet afronden, maar het leek een kwestie van tijd voordat RKC haar tweede goal van de avond scoorde.

Dat moment kwam al na iets meer dan een uur op de klok. Een bal bleef hangen in het doelgebied van de Nijmegenaren, waar Stijn Spierings gebruik van kon maken. Van dichtbij schoot hij snoeihard raak (2-0), waardoor de avond er steeds somberder uit ging zien voor de Nijmegenaren. De Waalwijkenaren lieten het er echter niet bij zitten. Amper vijf minuten na het verdubbelen van de marge scoort Bilate opnieuw. Branderhorst kon zijn schot licht toucheren, maar het was onvoldoende: 3-0. Het feestje werd gevierd op de tribunes van het Mandemakersstadion.

De Nijmegenaren kwamen de oorwassing niet meer te boven. De nacompetitie is daarmee over voor NEC, dat het seizoen ook via de play-offs niet tot een goed einde heeft kunnen brengen.