NEC’ers Dirk Proper en Sontje Hansen hebben met Jong Oranje de kwalificatiewedstrijd voor het EK onder 21 met 2-4 gewonnen. Jong Oranje kende een lastige avond tegen de leeftijdsgenoten uit Zweden, maar trokken wel aan het langste eind. Hansen was ook nog eens trefzeker.

Net als tijdens het vorige duel was Proper de aanvoerder. Hij zag dat Nederland na 36 minuten op een 1-0 achterstand kwam, maar nog geen drie minuten later was het Hansen die de gelijkmaker binnen schoot. De buitenspeler stond op de goede plek na een afgeslagen corner. De Zweden kregen de bal niet uit het strafschopgebied en toen was daar Hansen die de bal binnen knalde. Het is het eerste doelpunt van de NEC’er bij Jong Oranje.

Hansen werd in de rust gewisseld, maar ook zonder hem trok Jong Oranje de overwinning naar zich toe. Ruben van Bommel maakte de 1-2 en in extra tijd maakte Anyanwu Ohio de 1-3, maar er zat nog meer in het vat. In de 96e minuut maakte Zweden nog een goal, 2-3. Was er dan nog tijd voor een doelpunt? Ja! In de 97e minuut scoorde opnieuw Ruben van Bommel en zette hij de eindstand op het scorebord: 2-4.

Foto: Orange Pictures