Job Schuurman maakte vrijdagavond onverwacht zijn debuut voor NEC. De normaal gesproken derde doelman hield zijn doel schoon en hielp daarmee zijn team naar de overwinning (0-1). ForzaNEC sprak met de debutant.
De stralende doelman wilde niet spreken over een droomdebuut: “Nee, een droomdebuut wil ik het niet noemen, maar dit is echt heel mooi. Je houdt de nul en helpt het team daarmee, de jongens hebben echt hard gevochten dus deze overwinning smaakt heel goed.”
Schuurman was erg aanwezig op het veld, niet alleen met een paar reddingen maar ook qua coaching en dat als derde keeper. “Het is natuurlijk mijn debuut, maar ik ken de jongens al heel lang dus ik kan dat wel maken”, zei de doelman lachend. Schuurman erkent dat de aanloop naar deze wedstrijd apart was: “Woensdagavond kreeg ik een belletje dat ik mijn debuut zomaar kon gaan maken en dat is heel mooi, maar ik heb me gewoon goed voorbereid zoals altijd. Hier kan ik alleen van genieten.  Ik drink hier vanavond nog wel een drankje op.”
Schuurman heeft nu even vaak de ‘nul’ gehouden als zijn collega Norbert Alblas, toch een mooie statistiek: “Tja, ik spreek hem straks nog dus ik zou het hem even vertellen, haha.”

Foto: Orange Pictures