NEC speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg kwam al vroeg op achterstand en speelde geen goede eerste helft. Vlak voor rust kwamen ze op gelijke hoogte via een doelpunt van Bas Dost. Lasse Schöne is uiteindelijk wel tevreden met het eindresultaat: ”Ik kan er wel mee leven.”

”Heerenveen heeft natuurlijk een moeilijke periode achter de rug. Zij moesten wel iets laten zien. Het is een lastige uitwedstrijd. De eerste 25 minuten waren ze ook heer en meester. Wij konden weinig doen en kregen een aantal kansen tegen. Toen kantelde de wedstrijd een beetje en kregen we iets meer controle. Maar in de eerste helft creëerden we één kans. Een keer waar we diep lopen. We creëren gelijk een kans en scoren ook gelijk. De tweede helft ging een beetje op en neer. Ik kan wel leven met één punt, maar ik ben nooit helemaal tevreden als we maar één punt halen.”

Slordigheid

”Wij waren veel te slordig aan de bal. We konden niet goed rondspelen. Als je elke bal inlevert, wordt het wel lastig. We hadden wel een paar momenten op het laatst waar we wel een countermogelijkheid hebben, waar we met drie tegen twee zijn. Dat moeten we beter uitspelen”, stelt de aanvoerder.

Op welke punten kan NEC verder bouwen? ‘Vorige week speel je 65 minuten heel goed, creëer je heel veel kansen en scoor je één keer. Vandaag speel je matig, creëer je weinig en maak je er ook één. Dat is voetbal. Ik denk dat we vandaag niet te veel naar de eerste 25 minuten moeten kijken, maar daarna. Dit was niet best, maar we hebben genoeg goede wedstrijden gespeeld. Daar kunnen we wel op verder bouwen. We zijn natuurlijk bezig met een proces en zo’n dag zit er ook tussen. Dan moet je ze ook niet verliezen, laat ik dat vooropstellen. Je speelt tegen Heerenveen uit, dat is niet makkelijk. Dus als je zo speelt en je haalt een puntje, dat is prima.

Schöne werd er vanaf gehaald in de slotfase. ”Ik ben de jongste niet meer en heb veel zonder bal gelopen vandaag. De pijp was een beetje leeg, dus niets geks. Ik heb alleen een beetje last van de rug gehad”, sluit de Deen af.

Foto: Orange Pictures