Lasse Schöne baalt van het uiteindelijke resultaat van NEC tegen FC Twente (0-2). De middenvelder zag dat voor de rode kaart van Ali Akman er weinig aan de hand was voor de Nijmegenaren. “In die tweede helft met de rode kaart is het snel gebeurd”, aldus de Deen tegenover ESPN.

Ook na die rode kaart begon NEC niet onaardig. “We kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Die goal viel uiteindelijk te snel. Dan wordt het moeilijk, want Twente is een goede ploeg.” In de eerste helft was het een echt schaakspel op het middenveld erkent ook de middenvelder. “We wilden vroeg druk zetten en dan Twente dwingen om de lange bal te spelen. Daar hebben we natuurlijk twee lange jongens achterin staan. We wilden dan de tweede bal winnen. Ik denk dat dat vrij goed ging. Het was wel een saaie eerste helft en er waren geen kansen.”

Scheidsrechter Dennis Higler moest nog door de VAR geholpen worden bij de rode kaart van Akman. “Als je ziet dat hij naar de monitor loopt, weet je dat het in ons nadeel gaat zijn”, zegt de middenvelder cynisch. “Ik heb het niet gezien. De scheids is er heel duidelijk over. Ik heb begrepen dat hij hem kan geven, maar er was absoluut geen opzet. Ze gaan allebei voor de bal, maar die speler van Twente is iets eerder. Toen viel het allemaal wel een beetje bij elkaar.” Schöne wil de hoop op een play-off plek nog niet opgeven. “We hebben wel een moeilijk programma. Zeker als je dat vergelijkt met het programma van bijvoorbeeld Groningen. Je weet het nooit, maar het wordt lastig. We hadden vandaag graag een beter resultaat gehad. Dat zat er voor de rode kaart ook wel in. Het is niet anders”, besluit de Deen.

Foto: Rob Koppers