Lasse Schöne sprak na afloop van het verloren duel tegen Sparta over de slechtse wedstrijd van NEC dit seizoen. In Rotterdam werd het 2-0 voor de Kasteelheren, waardoor de Nijmegaren hun ambities voor de play-offs om Europees voetbal even moeten parkeren. “Het was een blamage.”

Fatale eerste helft

Zo begon een aangeslagen Schöne tegenover ForzaNEC. “Alles in de eerste helft ging mis. We hadden geen strijd, energie, belevenis en beweging”, zo somt de aanvoerder op. “Uiteindelijk geven we het zo makkelijk weg, waardoor je weet dat het in de tweede helft alleen maar lastiger gaat worden. We proberen het nog wel, alleen hebben we op de kopkans van Ivan Marquez na, nauwelijks iets gecreeërd”

“Niemand verdient hier een voldoende”

NEC kwam, mede door balverlies van de Deen, op een 2-0 achterstand in Spangen. Dat ging de routinier niet in de koude kleren zitten. “Dat reken ik mezelf zeker aan. Sparta speelde de bal daarna nog een aantal keer over, maar het begon bij mij.” Net als de rest van het team vond Schöne zijn eigen spel zeer matig. “In de tweede helft gingen we wat meer naar voren toe voetballen, maar laat het duidelijk zijn dat niemand een voldoende heeft verdiend.”

Wie staat er op?

In de afgelopen wedstrijd ontbrak er nooit strijd bij de rood-groen-zwarten. Alleen tegen Sparta was er volgens de aanvoerder nauwelijks strijd te zien. “Het ontbreekt bijna nooit aan strijd bij ons. Dat we te weinig goals maken en te weinig creëren weten we, maar vandaag leek het alsof we lood in onze schoenen hadden.” Is dit dan ook een elftal dat boos op elkaar te wordt? “Iedereen moet eerst maar eens in de spiegel kijken. De enige die mag optreden is de trainer voordat we elkaar gaan aanspreken. Gelukkig hebben we woensdag alweer een wedstrijd om onze rug te rechten.”

Doelstelling voor ogen houden

De Deen wil zijn team na deze verliespartij niet helemaal te kort doen. “We moeten ons niet de grond in boren. Vergeet niet dat we acht wedstrijden op rij niet hadden verloren. Alleen dit soort we wedstrijden wilden we voorafgaand graag winnen. Twee wedstrijden later hebben we maar één punt en dat is te weinig.” Verdedigend staat het bij NEC, op de wedstrijd tegen Sparta na, goed. Al weken schort het aan aanvallende impulsen. “We hebben kwaliteit genoeg. Er zal iets anders moeten gebeuren. Onze doelstelling is duidelijk, maar dan zal het wel een stuk beter moeten. Het komt er op dit moment niet uit en dat is heel zuur”, zo sluit een aangeslagen Schöne af.

Foto: Orange Pictures