NEC speelt donderdag en zondag tegen Vitesse voor de play-offs voor een Europa League-ticket. Deze wedstrijden zijn op papier de twee laatste van het seizoen voor NEC. Mocht NEC haar aartsrivaal verslaan, komen daar nog eens twee wedstrijden bij. Voor Lasse Schöne kunnen deze wedstrijden dus zijn laatste voor NEC zijn. Volgend seizoen komt hij uit voor landskampioen Ajax.

"Gezien de eindstand in de competitie zijn wij de underdog, maar dit zijn wedstrijden op zich", laat de toekomstige Ajacied weten aan NUsport. "Wij moeten in de thuiswedstrijd ons eigen spel spelen, de nul houden en het liefst één of twee keer scoren zodat we met een goede uitgangspositie naar Arnhem gaan. Het zal niet makkelijk worden, maar in de play-offs kan van alles gebeuren."

De Deen kijkt met een tevreden gevoel terug op het seizoen. "Het spel zag er misschien niet altijd even goed uit, maar we hebben wel een goede reeks neergezet. Dat leverde een plek in de play-offs op. Dat was onze doelstelling voor dit jaar. Ondanks dat we in de slotfase van de competitie afhankelijk waren van andere clubs, zijn we er altijd in blijven geloven."

Schöne wil dolgraag dat NEC een Europees ticket kan behalen, ondanks zijn vertrek. "Het is mooi dat we meedoen aan deze wedstrijden, maar nu willen we dat Europa League-ticket bemachtigen ook. Dat zou fantastisch zijn. Dan is de cirkel voor mij rond, want ik begon hier ook met Europees voetbal."