NEC won donderdagavond in de eerste wedstrijd van de play-offs met 3-2 van Vitesse. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar door het dubieuze eigen doelpunt van Vitessenaar Frank van der Struijk stapte NEC toch als winnaar van het veld. "Maar ik denk toch dat wij dit keer de bovenliggende partij waren", stelt de Deen in gesprek met VoetbalPrimeur.nl.

De sfeer in de wedstrijd was erg goed, maar ook vriendschappelijk. De spanningen tussen de clubs bleven in het stadion, in tegenstelling tot de competitiewedstrijd in oktober, waarbij een aantal NEC-supporters zich wilden botvieren op de bussen van Vitesse. "Voor het publiek was het een leuke, beladen wedstrijd, uiteindelijk voor ons ook. Ons voetbal was niet altijd even goed, maar we kwamen niet echt in gevaar. Behalve bij de twee goals die zij maken. Dit is een fantastisch resultaat, maar zij hebben wel twee uitdoelpunten gemaakt."

"Het maken van de 3-2, vlak voor tijd, zorgde voor zoveel ontlading", gaat de middenvelder verder. "Hier mogen we ook best even van genieten, maar morgen moeten de koppies weer de andere kant op staan. Er komt nog een wedstrijd. We kunnen niet gaan slapen in de return. We moeten niet achteruit gaan lopen. Ons team wil altijd het eigen spel blijven spelen. Je moet geen dingen doen waar je niet goed in bent."