Na het teleurstellend gelijkspel van NEC tegen VVV Venlo, komt Lasse Schone net zo teleurgesteld uit de kleedkamer. De middenvelder, die morgen vertrekt richting Denemarken om zich voor te bereiden voor de wedstrijd tegen Portugal, vond dat NEC meer had verdiend tegen de Venloërs. ”De eerste helft was niet goed, maar op basis van de tweede helft hadden we zeker drie punten verdiend.”
De Nijmegenaren begonnen te slap aan de wedstrijd, vond ook Schone. ”Er zat te weinig voetbal in. We waren niet goed geconcentreerd en dit leidde ook tot veel balverlies. De 1-0 achterstand hadden we dan ook geheel aan ons zelf te wijten, gezien we de bal weer onnodig verloren. De tweede helft hebben we gelukkig veel goedgemaakt.”
”In de tweede helft stoorden wij veel eerder en konden op die manier veel meer druk uit oefenen. We speelden meer de lange bal, hadden steeds de tweede bal en maakten verdiend de aansluitingstreffer. Het was niet het mooiste voetbal, maar we hadden zeker recht op meer. Zonde dat we drie punten laten liggen.” De middenvelder dacht zelf ook nog even de 2-1 op zijn schoen te hebben, maar zag zijn inzet worden gepareerd dooreen uitstekend keepende Dennis Gentenaar. ”Ik zag mijn schot er al ingaan, maar hij pakte de bal goed.”