Lasse Schöne leek met NEC een overwinning te boeken op bezoek bij AZ. In de blessuretijd ging het mis en moest de ploeg van Rogier Meijer het doen met een gelijkspel (1-1). Bij ESPN ging het over de wedstrijd en over een documentaire die dinsdag verschijnt.

De middenvelder komt beter uit de verf dan vorig jaar bij sc Heerenveen. ”De manier van spelen past goed bij me”, zegt Schöne tegenover ESPN. ”Ik denk dat we een team hebben die erg gedreven is en erg ambitieus. Dat spreekt me wel aan. We hebben goede jongens erbij. Vorig jaar had je ook goede jongens maar het past gewoon goed bij me, de manier hoe de trainer het graag ziet. Ik voel me fit en heb er plezier in.”

Het gaat erg goed met NEC. De Nijmegenaren kunnen uitstekende resultaten overleggen. ”We werken keihard voor elkaar en wij willen wel wat. Eerst moeten we zorgen dat we erin blijven. Het is een elftal die graag wilt en die plezier uitstraalt.”

NEC heeft dit seizoen gespeeld tegen Ajax, Feyenoord en vandaag tegen AZ. AZ wil graag een topclub zijn. ”Het is wel een topclub, ze staan niet waar ze graag willen staan. Het kan wel een topteam worden, ze hebben heel wat jonge spelers en die zijn er nog niet allemaal. Het is wel een hele talentvolle groep. Ik denk dat wij het vandaag vrij goed deden. Zij hadden niet echt uitgespeelde mogelijkheden denk ik.”

Komende week verschijnt er een korte documentaire over de terugkeer van Lasse Schöne bij NEC op ESPN. ”Het gaat allemaal wel te ver”, glimlacht de Deen. ”Ze moesten me bij NEC wel overhalen. Het is niet helemaal mijn ding. Maar het is leuk geworden, het is 20 minuten, dus ik kon er mee leven”, sluit de middenvelder af.

Foto: Orange Pictures