Na een vakantie van zo’n vijf weken stond voor de spelersgroep van NEC vrijdag de eerste training op de planning. Ook routinier Lasse Schöne, die de laatste wedstrijd van vorig seizoen miste, stond na zijn vakantie weer uitgerust op het veld.

Een reisje naar Ibiza, familiebezoek in Denemarken. De Deen heeft allesbehalve stilgezeten in zijn vrije weken. Toch is hij maar wat blij dat het nieuwe seizoen weer voor de deur staat. “Het gaat weer beginnen. Ik heb er veel zin in. Het is natuurlijk niet mijn eerste voorbereiding”, grapt Schöne. “De bedoeling is om weer wat kilometers in de benen te krijgen. Je moet weer een beetje aan de bal wennen. Vanaf volgende week komen er ook weer wat jongens bij, dan gaat het pas echt beginnen.”

Leeftijd

Die afstanden rennen is voor de 37-jarige middenvelder nog geen probleem aan het worden. “Zelfs op mijn leeftijd gaat dat goed. Ik voel me goed en fit. Ook het hoofd heeft er nog wel zin in.” Schöne denkt daarmee ook dat hij ook dit jaar van grote waarde kan zijn voor NEC. “Dat is wel de bedoeling, maar dat is al snel hier in Nederland. Boven de dertig word je al snel oud en hier juist ervaren. Vorig seizoen heb ik al laten zien dat ik van waarde kan zijn hier. Je moet gewoon fit blijven en het scheelt dan ook dat ik weinig blessures heb gehad.”

Naast dat Schöne van grote waarde wil blijven dit seizoen, zou hij ook graag nog iets anders willen bereiken met de Nijmegenaren. “Vorig jaar liepen we de play-offs mis tegen het einde van het seizoen. Daar willen we naar toe, maar we moeten niet vergeten dat we pas twee jaar terug zijn in de Eredivisie. We hebben bijna tot op het laatste moment mee gedaan voor die play-offs. Dat is natuurlijk knap als je net pas weer terug bent op het hoogste niveau”, sluit Schöne optimistisch af.

Foto: Orange Pictures