Voor NEC-middenvelder Lasse Schöne staat er zaterdagavond een bijzondere wedstrijd op het programma. De Deen werd negen jaar geleden door sc Heerenveen weggeplukt uit zijn vaderland, maar slaagde nooit in Friesland. Via De Graafschap kwam de 25-jarige Schöne in 2008 uiteindelijk in Nijmegen terecht, waar hij in zijn vierde seizoen de absolute vedette is.

De spelmaker keek onlangs in gesprek met Voetbal International terug op zijn periode bij de noordelingen. "Ik had destijds een lange paardenstaart en dat was not done in Friesland”, zei Schöne in gesprek met het wekelijkse blad. ”Plus mijn tatoeages. Bij Heerenveen riepen volgens mij vooral mijn lange haren weerstand op."

"Het werd me nooit direct in mijn gezicht gezegd, maar ik merkte dat ze het liever anders zagen. Uiteindelijk ben ik op mijn twintigste naar De Graafschap gegaan waar ik wél vertrouwen kreeg. Dat dwong ik ook zelf af, waarmee ik aangeef dat ik nog altijd niemand bij Heerenveen de schuld geef dat ik daar niet doorbrak. Mijn uiterlijk was echter geen onoplosbaar probleem geweest als ik elke wedstrijd besliste met doelpunten en assists. Ik was op dat moment blijkbaar gewoon niet goed genoeg."