Lasse Schöne meldde zich vanochtend voor het eerst sinds 11 september weer bij de groepstraining van NEC. De middenvelder is nagenoeg hersteld van zijn kruisbandblessure.
”Toen ik vanochtend opstond voelde ik me uitstekend”, zegt hij op de officiële website van NEC. ” Het is een lekker gevoel hoor als je weet dat je voor het eerst weer een beetje mee mag doen. Ik voelde een soort spanning van ‘ja, ik heb er zin in’. Weet je, dit is natuurlijk wat ik het liefste doe. Dat heb ik lang moeten missen dus dan snap je wel hoe blij ik was om weer een beetje terug te zijn.”
Na de training kwam Schöne opgetogen van het veld. ”Heerlijk”, zegt hij tegen De Gelderlander. ,,Het was wel even wennen. Al die tijd alleen getraind. En nu kwamen ze tijdens de partij soms met twee man tegelijk op me af. Er schoot wel eens een bal onder mijn voet door, maar voor de rest ging het lekker.”
De Deen kijkt vooruit naar de toekomst. ”Ze willen de knie toch even zien. Kijken of er een reactie is. Maar ik hoop mijn periode daar binnenkort af te sluiten. En dan zal ik eerst met Jong NEC wedstrijden spelen. Maar ik ben op de weg terug. Straks even bellen met de bondscoach,” geeft Schöne aan dat zijn hoop op een WK in Afrika nog steeds levend is.