NEC schreef dinsdag geschiedenis door voor het eerst een eredivisieduel op Woudestein te winnen, maar daar bleef het niet bij. Lasse Schone scoorde uit een strafschop en is de eerste speler in de historie van NEC die in vijf achtereenvolgende wedstrijden wist te scoren. “Is dat zo?” Reageerde de Deen opgewekt tegenover NOS.
 “Dat zijn leuke dingen voor jezelf, maar de drie punten zijn natuurlijk nog belangrijker”, relativeerde hij zijn record. Een gemakkelijke avond vond Schöne het niet op Woudestein. “Het is altijd moeilijk. Het is een goed voetballend team, vooral thuis. We hadden in het begin wat moeite. Maar dan krijg je een penalty na een goede actie van Will en het is toch wat makkelijker voetballen met een 0-1 voorsprong.”
Toch sprak de spelverdeler van een verdiende overwinning. “Ik denk dat we de bovenliggende partij waren, vooral in het begin van de tweede helft. Maar het blijft 0-1 en dan kan er nog alles gebeuren. Volgens mij raken ze daarvoor nog het houtwerk en dan maakt Vadócz de 0-2 en is de wedstrijd gespeeld. Het zijn belangrijke punten, we doen nu goed mee.”
Met de overwinning op Excelsior heeft NEC nu zeventien punten gepakt uit zeven duels. “Dat is mooi, zeven wedstrijden ongeslagen is niet niks. Nog even volhouden. Er komen nog moeilijke wedstrijden aan. We spelen niet altijd goed maar we blijven wel punten pakken, dat is wel eens anders geweest. Nu de reeks nog even doorzetten, dan kan het wel eens een heel mooi seizoen worden.”