Lasse Schöne kijkt uit naar de wedstrijd van woensdag, op bezoek bij koploper Feyenoord. De 36-jarige middenvelder voelt zich goed en ziet kansen tegen de Rotterdamse grootmacht. Hij ziet ook dat een aantal spelers steeds beter in vorm komen.

Schöne sprak in aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord over de kansen voor de Nijmegenaren. De speelstijl van de ploeg van Arne Slot biedt mogelijkheden, denkt hij. “Zij (Feyenoord, red.) willen natuurlijk hoog drukzetten. Dan ontstaan er ook ruimtes”, aldus de middenvelder. “Wij moeten proberen onder die druk uit te voetballen en de ruimtes zien te benutten. Dit zijn altijd leuke wedstrijden om te spelen.”

Talenten grijpen kans

2023 is goed begonnen voor NEC. Nog geen enkele wedstrijd ging verloren sinds de jaarwisseling. Schöne is blij om te zien dat een aantal spelers na de winterstop écht hun kans hebben gepakt. “Als iemand uitvalt krijg je een kans, die moet je dan natuurlijk wel pakken. Ik denk dat een aantal jongens dat heel goed hebben gedaan.” De uitvaller was in dit geval Magnus Mattsson, die kampt met een enkelblessure.

De ervaren Deen licht een paar spelers specifiek uit. “Je ziet een Dirk (Proper, red.) die elke wedstrijd beter wordt. Niet alleen hij, ook Ibrahim (Cissoko, red.) die het tegen Emmen uitstekend deed en Tavsan die goed speelde.” Schöne ziet ook dat Nany Dimata na een moeilijk begin steeds beter in vorm komt. “We hebben nu een spits die alles erin schiet. Dat is natuurlijk ook voetbal, als je vertrouwen hebt gaat het allemaal wel makkelijker.” De aanvoerder ziet een stijgende lijn in de gehele ploeg. “We zijn goed op weg.”

Leeftijd geen probleem

De routinier miste in het huidige seizoen nog geen enkele minuut. Schöne zegt dit zelf niet zo bijzonder te vinden. “Dat is een beetje een Nederlandse mentaliteit, je bent hier boven je dertigste oud. In het buitenland ben je dan ervaren.” Hij voelt zich nog altijd topfit. “Als je écht op je tandvlees loopt moet je er natuurlijk uit, maar dat is bij mij eigenlijk nog niet het geval geweest. Als ik de 90 minuten vol kan maken, dan doe ik dat graag.”

Foto: Orange Pictures