Na de overwinning van NEC op Go Ahead Eagles werd er vooral nagepraat over de jongensdroom die Ibrahim Cissoko meemaakte. Er werd vanaf oktober niet meer gewonnen in eigen huis, dus de ontlading bij het thuispubliek was groot. Ook bij Lasse Schöne heerste er blijdschap. “Het waren belangrijke drie punten om de strijd voor de achtste plek”, begon een glimlachende Schöne.

Het was afgelopen zondag de laatste strohalm voor NEC om de play-offs te halen. Zo zag de middenvelder de zege die zijn team in de laatste minuten wist veilig te stellen. “We spelen niet veel wedstrijden meer in de competitie en deze overwinning kan weleens doorslaggevend zijn in de stand.” Met het duel tegen PSV staat er nog een moeilijke uitwedstrijd op het programma voor de Nijmegenaren. “Het wordt lastig voor ons, maar we hebben ook alles in eigen hand. Momenteel staan we er goed voor, maar we moeten onszelf nog niet rijk rekenen. Wie had gedacht dat NEC na de promotie direct mee zou strijden om Europees voetbal? Ik denk dat veel mensen je dan hadden uitgelachen”, grapt de routinier.

Lastige tegenstander

De tegenstander van de midweekse speelronde is PSV. De Eindhovenaren hebben afgelopen zondag een slecht resultaat geboekt in de strijd voor de titel tegen Feyenoord (2-2). De druk voor het team van Roger Schmidt zal er dus wellicht af zijn. “PSV heeft een zware klap gehad dus ik hoop dat dit invloed zal hebben op hun spel. In de thuiswedstrijd tegen PSV hebben we al bewezen dat ze het ook lastig hadden met onze speelwijze en dat zullen we nu weer willen doen.”

Op basis van het doelsaldo staat NEC nu negende. SC Heerenveen op plek acht heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo van twee goals. Er moet in Eindhoven dus gewaakt worden voor een eventuele flinke nederlaag. “We zullen niet met z’n allen achterin blijven hangen. Of ik blij ben met een 1-0 verlies? Nee, dat is een nederlaag en dat willen we graag voorkomen. We willen het PSV zo moeilijk mogelijk maken en willen ze niet laten dromen over het behalen van een eventueel kampioenschap.”

Situatie rondom Barreto

De Deen stond in het begin van het seizoen vaak met ‘zijn maatje’ Edgar Barreto op het middenveld. De Paraguayaan beschikt over een aflopend contract en heeft tot op heden nog niks vernomen van de club. Hij bracht, buiten weet van Schöne, dinsdag naar buiten dat hij er na dit seizoen mee stopt. ”Ik vind het erg jammer dat Barreto nog niks heeft gehoord van de club. Ik kan mij goed verplaatsten in de situatie waarin Edgar momenteel zit. Je ziet dat de fans om hem geven en hij geeft ook veel om de club. Ik ga er verder niet op in, maar ik mis hem wel op het veld en naast het veld. Of ik volgend seizoen zonder Barreto kan? Ik denk dat dat wel duidelijk is”, sluit de middenvelder af.

Foto: Rob Koppers