Nee, de wedstrijd tegen Feyenoord was er voor Lasse Schöne niet een die hem lang zou heugen. De kansloze nederlaag zat hem een half uurtje na de wedstrijd niet lekker. “Heel zonde dat we de goede lijn van de afgelopen weken niet hebben kunnen doorzetten tegen Feyenoord”, zegt hij tegen ForzaNEC. “In goeden doen is dit gewoon een team dat we moeten kunnen hebben thuis. Heel jammer.”

Een verklaring voor het matige spel van zijn ploeg heeft Schöne wel. “Je ziet in deze wedstrijd toch dat we het niet gewend zijn om twee keer in een paar dagen zo’n zware partij te spelen”, treurt hij, doelend op de zware bekerpot in Eindhoven, drie dagen eerder nog tegen PSV (3-2). “Na een minuut of vijftien voel je dan al dat de benen zwaar zijn, dat het net wat minder soepel gaat allemaal. En op dat moment stonden we al met 0-1 achter en weet je dat het moeilijk wordt.”
Net als de snelle openingstreffer, viel ook de tweede Feyenoord-goal op een vervelend moment voor de thuisploeg, vind Schöne. “Na de rust wil je er toch weer tegenaan. En dan ligt die bal alweer na drie minuten in het net. Dan voel je alle pijntjes nog net wat zwaarder. Heel anders dan als je op voorsprong staat en alles net wel lukt.”
Na 73 minuten was de pijp leeg bij Schöne en moest de Deen zich laten vervangen. “Puur vermoeidheid, het ging echt niet meer. Nu maar ervoor zorgen dat we komende zaterdag (wanneer NEC in Kerkrade Roda JC treft, red.) weer in goeden doen zijn. Dat wordt een belangrijke. Aan- of afhaken.”
Voor foto’s klik hier.