Lasse Schöne is niet in beeld om een eventueel vertrek van Theo Janssen op te vangen bij FC Twente. Maandagavond werd bij Voetbal International beweerd dat de middenvelder van NEC op het lijstje zou staan bij de Tukkers, maar Aldo van der Laan noemt dit onzin. “Voetbal International roept maar wat”, zegt het lid van de Raad van Commissarissen tegen Twentesport.

Schöne hoeft zodoende niet te rekenen op een transfer naar de landskampioen. “We hebben geen geld beschikbaar voor spelersaankopen”, zegt Van der Laan. “Alleen wanneer er een speler verkocht wordt, gaan we gerichte aankopen doen. En daar zit Lasse Schöne niet bij, kan ik je verzekeren. Trouwens we hebben ook van VfL Wolfsburg nog niets gehoord over de vermeende interesse voor Theo Janssen. We wachten wel af."
Ook Jacco Swart, algemeen directeur van NEC, noemt de belangstelling van Twente voor Schöne een fabeltje: "Bij ons heeft zich niemand gemeld”, zei de sportbestuurder. “De kranten maken er zomaar melding van als VI ermee komt, maar wij weten van niks." De 24-jarige Schöne is bezig aan zijn derde jaar in Nijmegen en speelde tot dusver 57 competitieduels voor NEC, waarvan achttien dit seizoen.

Bron: Voetbalzone.nl