Lasse Schöne is blij met het resultaat van zondag tegen Heracles. De middenvelder zag dat het na de rode kaart voor Sinan Bakis makkelijker ging voor NEC. “Ik denk dat we het de eerste veertig minuten vrij moeilijk hadden en na de rode kaart kantelde de wedstrijd een beetje. Gelukkig maken we vrij vroeg een goede goal en ik denk dat Heracles niet echt grote kansen creëerde, op natuurlijk wat voorzetten en kleine kansjes na. Maar ik denk dat we met drie wedstrijden en zes punten erg tevreden kunnen zijn.”

Schöne over het kantelpunt in de wedstrijd, de rode kaart: “Ik weet niet precies wat er gebeurde. Er was een duel om de bal en daar wordt een beetje geduwd en getrokken, ze krijgen allebei geel. Dat kwam ons wel goed uit.” Na die rode kaart kwam NEC meer in het spel en uiteindelijk leidde dit ook tot een goal. “Dat was een goede uitgespeelde kans, daar gebruiken we door het midden de dieplopende mensen. Een goede voorzet komt daar uit bij de tweede paal en Ali kopt hem binnen.” Toch is Schöne wel kritisch over de aanvallende kansen die NEC creëert. “Ik denk dat we ook iets te weinig creëren de tweede helft, als we met een man meer zijn. De penalty had wel wat lucht kunnen geven, maar dat maakt niet uit, de drie punten zijn binnen.”

Schöne werd voortijdig naar de kant gehaald, volgens hem vooral door het kunstgras in Almelo. “Het was mooi geweest. Met mijn rug op dit kunstgras is tachtig minuten volhouden vrij veel, dus dat was goed.” Hij is niet bang voor eventuele blessures die kunnen ontstaan door het kunstgras. “Ik vind het gewoon niks. Bang ben ik zeker niet, maar het is wel anders en voor mijn knieën, rug en gewrichten is het niet fijn. Ik kan nu een paar dagen niet goed lopen.”

Er komt nu een interlandperiode aan. Schöne heeft aangegeven niet meer uit te komen voor de nationale ploeg, dus voor hem nu een andere situatie. “Ik vind het heel lekker eigenlijk, een weekje rust. Dat heb ik natuurlijk de afgelopen twaalf jaar ook niet meer gehad, dus daar kijk ik wel naar uit.” Met de volgende wedstrijd is Schöne nog niet echt bezig. “Nu eerst een weekje rust en dan gaat het vizier naar Willem II. De zes punten uit drie wedstrijden geven natuurlijk vertrouwen en daar bouwen we op voort.”

Foto: Rob Koppers